Utflykter

Livsfilosoferna

En förening för sökare....

Vi ser fram emot att få se en artikel skriven av just Dig här! Den kan handla om en upplevelse som varit speciell för dig och som du vill dela med dig av till oss andra.Kanske Du varit på kurs och lärt dig något bra? Hur har din mediala utveckling sett ut? Maila mig ett pdf eller word-dokument mail@livsfilosoferna.se

Lördagen den 20/maj 2017 Utflykt


I lördags var vi på vår årliga utfärd/terminsavslutning med Livsfilosoferna. Vi gjorde en repris på förra årets uppskattade resmål Holkåsa och Råås kvarn.

Vid Holkåsa utsiktsplats njöt vi av fika, meditation, lunch, härlig gemenskap och en vidunderlig utsikt över körsbärsblom, dalar och sjön Sommen. Och över alltihopa en flödande sol och en kör av fågelsång.

Nästan så nära himlen man kan komma!!!

Därefter bar det av till Råås Kvarn där vi vandrade runt. Till sist satte vi oss i en backe där vi kramade ur det sista ur våra termosar, innan det var dags för hemfärd.

Tack för en underbar dag!!!


Gunilla Gustafsson


Lördagen den 28/maj 2016  Utflykt till Holkåsa utsiktsplats där vi mediterar en stund och fikar, sedan vidare till Råås kvarn.

Vi som Åker från Tranås samlas på Lidls parkering kl 10,00 för ev. samåkning, avfärd k 10,30

Medtag mat/fika för hela dagen och bensinpengar till den som kör. Det hela kommer att ta ca: 4-5 tim. Ingen kostnad för utflykten.

Kontakt: Lennart   070 - 230 62 88 eller

Livsfilosofernas utflykt 2013, Pingstafton  lördagen den 18 maj

En förväntansfull skara på 35-40 personer hade samlats vid Hjässatorget, Omberg för att guidas till olika kraftplatser av Maria Rosenlind.

Det blev en lång karavan av bilar efter Maria till första anhalten, som var en fornborg (Borgberget) nära Storpissan på Omberg. Från parkeringen var det en bit att gå – vi gick under tystnad,

ackompanjerade av Niclas och Susanne Alshorn på trummor och fåglarnas serenad. Uppe på Borgberget bildade vi först en cirkel med lite gemensamma övningar innan var och en letade upp en egen plats att sitta och meditera på.

Sen bar det iväg till nästa ställe, som var Herresta kyrka, där vi kände på energierna i Leylinjen längst fram i kyrkan. Vi sjöng ( bl.a. Amazing Grace – mycket stämningsfullt) och dansade där framme.

Nästa anhalt var stenformationen/skeppssättningen vid Nässja kyrka, några km söder om Vadstena.

Denna skeppssättning lär vara den enda i landet där stenarna (12 st) inte är flyttade. Mitt inne tronade en mäktig ek, som säkert varit med om ett och annat under seklernas gång!

Vid denna plats intog vi vår matsäck.

Strax intill skeppssättningen bor konstnären AnnLouice Silverwitt. Vi var inne hos henne och tittade på hennes glada, färgstarka änglar.

Sen bar det vidare till Örtagården i Vadstena. Där samlades vi i en cirkel runt acasiaträdet. Till trummornas ljud kände vi in energierna.

Därifrån gick vi in i Klosterkyrkan, till Brödrakoret längst fram bakom altaret. Det pågick en dopceremoni vid altaret, så därför fick vi lägga sordin på både sång och trummande.

Efter detta skingrades den stora skaran. TACK, underbara Maria!

Några av oss gjorde ytterligare ett stopp på hemvägen: hos energiknippet Susanne Axman, Sia Stenkällan. Hon hade vernissage på sina fina tavlor och så har hon ju en massa ljuvliga stenar, kristaller och smycken också.

Som avslutning vill jag bara säga, att det var tråkigt för dem som inte hade tillfälle att vara med denna dag, för det var en TOPPENDAG från början till slut!

Gunilla Gustafsson