En sökande förening i Tranås

Artiklar

Vi ser fram emot att få se en artikel skriven av just Dig här! Den kan handla om en upplevelse som varit speciell för dig och som du vill dela med dig av till oss andra.Kanske Du varit på kurs och lärt dig något bra? Hur har din mediala utveckling sett ut? Maila mig ett pdf eller word-dokument mail@livsfilosoferna.se

Förbehåller mig rätten att ändra mindre saker i din text såsom stavfel, ingresser o dyl.

 

Livsfilosofernas utflykt 2013, Pingstafton  lördagen den 18 maj

 

 

En förväntansfull skara på 35-40 personer hade samlats vid Hjässatorget, Omberg för att guidas till olika kraftplatser av Maria Rosenlind.

 

Det blev en lång karavan av bilar efter Maria till första anhalten, som var en fornborg (Borgberget) nära Storpissan på Omberg. Från parkeringen var det en bit att gå – vi gick under tystnad,

ackompanjerade av Niclas och Susanne Alshorn på trummor och fåglarnas serenad. Uppe på Borgberget bildade vi först en cirkel med lite gemensamma övningar innan var och en letade upp en egen plats att sitta och meditera på.

 

Sen bar det iväg till nästa ställe, som var Herresta kyrka, där vi kände på energierna i Leylinjen längst fram i kyrkan. Vi sjöng ( bl.a. Amazing Grace – mycket stämningsfullt) och dansade där framme.

 

Nästa anhalt var stenformationen/skeppssättningen vid Nässja kyrka, några km söder om Vadstena.

Denna skeppssättning lär vara den enda i landet där stenarna (12 st) inte är flyttade. Mitt inne tronade en mäktig ek, som säkert varit med om ett och annat under seklernas gång!

Vid denna plats intog vi vår matsäck.

 

Strax intill skeppssättningen bor konstnären AnnLouice Silverwitt. Vi var inne hos henne och tittade på hennes glada, färgstarka änglar.

 

Sen bar det vidare till Örtagården i Vadstena. Där samlades vi i en cirkel runt acasiaträdet. Till trummornas ljud kände vi in energierna.

 

Därifrån gick vi in i Klosterkyrkan, till Brödrakoret längst fram bakom altaret. Det pågick en dopceremoni vid altaret, så därför fick vi lägga sordin på både sång och trummande.

 

Efter detta skingrades den stora skaran. TACK, underbara Maria!

 

Några av oss gjorde ytterligare ett stopp på hemvägen: hos energiknippet Susanne Axman, Sia Stenkällan. Hon hade vernissage på sina fina tavlor och så har hon ju en massa ljuvliga stenar, kristaller och smycken också.

 

Som avslutning vill jag bara säga, att det var tråkigt för dem som inte hade tillfälle att vara med denna dag, för det var en TOPPENDAG från början till slut!

 

 

Gunilla Gustafsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Livsfilosoferna