Föredrag om kristaller och stenar 2008-09-07

 

Susanne Axman var på Livsfilosoferna och höll ett personligt och engangerande föredrag om stenar och kristaller. Vi var inte så många tyvärr men samtidigt så var det bra då alla stenar som omtalades fick gå runt för att kännas och tittas på. Vi fick alla en liten Aventurin i gåva. Och en liten bit Bergskristall i stavform att hålla i vår hand under föredraget. Senare skulle vi få återkomma till den och berätta om vi kände något.

"Det går lika bra med stenarna vi har runt omkring oss" sa Susanne och det är något som jag upplever tilltalande. För finns energi som sägs påverka oss i stenarna så bör den även finnas i en enkel gråsten. I en och en halv timme höll föredraget på och alla fick nog sina egna favoriter bland de stenar som gick runt. Stundtals var det svårt att hålla reda på stenarnas namn och den funktion, verkan de sas ha på bäraren. Men det var hela tiden en öppen dialog och tid fanns för frågor och egna funderingar.

Stenarna kan användas på många sätt för den som tror på det. Citrinen är en glad sten och Hematiten för den som vill ha mer klirr i kassan. Aventurinen som var bra för minnet tappade jag bort, och det har väl någon mening det med! Eftersom vi var så få fick vi behålla den lilla bergskristall staven. Flera stycken sa att de hade fått pirr och värme i sina handflator av kristallen.

Sen blev det fika. Många gick direkt till borden som var uppdukade med vackra smycken och kristaller för försäljning. Någon köpte sten för magproblem en annan för huvudvärk och det sägs ju att tron kan göra underverk…så jag hoppas och tror på att de får hjälp med sina problem. Stenarna sägs enligt vissa verka på vibrationsnivå. Såsom kristallen är välkänd för att förstärka radiosignaler ska olika stenars egenskaper påverka din kropp. Annars kan man ha dom bara för sin skönhets skull!

Under kvällen blev det så att chakrasystemet kom på tapeten ett flertal gånger. Susanne berättade lite om sin behandlingsmetod kallad för Logmata. Under en ledd meditation fick vi guidning i att tömma vår hjärna på andra tankar och bilder som dök upp. Allt för att vi skulle vara medvetna i vår kropp och inte bara vara och verka i tanken och bränna ut oss. Alla känslor som sitter i kroppen skulle vi medvetet försöka få kontakt med för att öppna och släppa taget. En slags chakrabalansering på djupare nivå (min tolkning) som vi uppmanades utföra på egen hand hemma. Verkar det intressant för dig så läs mer på hemsidan Sia Stenkällan. När klockan var närmare 18.30 var jag tvungen smita därifrån och antagligen missade jag mycket. För än hade inte intresset och frågorna mattats av.

Världens största kristallgrotta:

http://www.canyonsworldwide.com/crystals/index.html

Lästips:

Gigantisk kristallgrotta upptäckt i Spanien   Allt om Vetenskap nr 14 2000

Kristallgrottor
En tolv meter hög och 55 ton tung kristall väcker vördnad. Och när den inte är ensam, utan hela omgivningen består av jättelika kristaller är upplevelsen hisnande    
Allt om Vetenskap nr 3 2008

Text och foto: Ann Fransson

Artiklar