Medial demonstration med Hasse Nyander

 

Under hösten som gått har jag med spänning följt Hasse Nyanders blogg. Om man nu kan kalla ett svårt sjukdomstillstånd för spännande? Magiken i det hela har nog mer varit att följa hans resa mot tillfrisknande med hjälp av healing. Blir du nyfiken så rekommenderar jag dig att gå in på hans blogg för att läsa.

Nu var det i stället seans det skulle handla om. Hans första efter ett uppehåll på närmare ett år. Vi hade turen med oss här i Tranås att få vara med om Hasses premiär. Det var några år sedan han sist var hos Livsfilosoferna men att han är ihåg kommen märktes på det ovanligt stora deltagarantalet. Till och med Tranås Tidning var på plats för intervju. Då förstår man ju att han är något alldeles särskilt Nässjögrabben!

                                                                                        

Sorlet i lokalen var förväntansfullt och platserna blev tidigt upptagna. Hos Hasse märktes ingen ringrostighet alls utan han intog sin plats och påbörjade lugnt sin uppgift att förmedla budskap från bortgångna. Sättet han arbetar på innebär att man ska känna igen den person som kommer för att få sig ett budskap till livs. Det finns olika sorters mediumskap, man får kontakt på olika vis. Hasse berättade att han känner känslor, ser bilder och hör. Ju fler "bitar" man har desto större är chansen att få fram träffsäkra budskap.

Nu får vi se sa han om det fungerar att gå direkt till rätt person! Så var det i maj före mitt uppehåll men nu vet jag inte…Första valet blev inte helt rätt men man får heller inte glömma att det är ett samspel mellan tre parter. Mediet, andevärlden och dig som budskapet gäller. Efter en stund flöt allt mycket lättare. Nu får det räcka med gamla gubbar, nu vill jag ha en tant, säger Hasse! Publiken var med på hans skämt. Budskapen förmedlade tröst, att man fanns som stöd från andra sidan. Var dig själv, en uppmaning till en kvinna i publiken som är nog så viktig för oss alla. Det gavs också förklaringar över spökerier. Det är snälla sådana, om man nu ska kalla dom för det överhuvudtaget, sa Hasse. Känner du att du sitter och ler i din ensamhet, att dina mungipor tvingas upp så är det på det viset den här mannen vill påvisa för dig att han är där. Är du medial? Var frågan från början och han tyckte då att det var en slags hemmamedialitet att känna av dessa besökares bus. För du förstår, man blir inte ett dugg bättre på andra sidan! Sagt med humor och värme.

Sista budskapet var det som berörde honom mest, det var hans egen pappa som kom med hälsning till mamman i publiken. Förr skulle jag aldrig släppt igenom det här budskapet till mamma, för det kunde jag ju lika gärna göra hemma i köket! Men det är även andevärlden som bestämmer och han har kommit så nu gör jag det. Och ingen i publiken kunde väl missunna dom det utan det var ett väldigt fint avslut på seansen.

Text och foto: Ann Fransson

                                                                                                artiklar